ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 香川大学紀要類・刊行物等
  2. 農学部・農学研究科(旧:香川県立農業専門学校・香川県立農科大学)
  3. 香川大学農学部学術報告
  4. 第31巻 第2号 (1980年3月)

大豆発芽時のα-およびβ-マンノシダーゼ活性と水溶性多糖類の変化

https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/3150
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/3150
882fa1ad-8a8b-48d0-b16b-0e09bbeb520b
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00038339_31_2_119.pdf AN00038339_31_2_119.pdf (316.4 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-03-27
タイトル
タイトル 大豆発芽時のα-およびβ-マンノシダーゼ活性と水溶性多糖類の変化
言語 ja
タイトル
タイトル Changes in the α- and β-mannosidase activities and the water soluble polysaccharides of soybean seeds during germination
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 笠井, 忠

× 笠井, 忠

ja 笠井, 忠

ja-Kana カサイ, タダシ

en Kasai, Tadasi

Search repository
鈴木, 裕

× 鈴木, 裕

ja 鈴木, 裕

ja-Kana スズキ, ヒロシ

en Suzuki, Hiroshi

Search repository
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In the germinating soybean seeds, the activities of α-mannosidase, β-mannosidase and α-galactosidase and the amount and composition of the water soluble polysaccharides were investigated simultaneously. The activity of α-mannosidase was fairly high in ungerminated beans and increased by germination. The highest activity was observed 3 days after germination as well as that of the α-galactosidase. The β-mannosidase activity was highest in ungerminated beans and decreased gradually by germination. GLC examination of component sugars of the polysaccharides showed that arabinose, xylose and glucose were always detected during period studied but mannose and galactose which were found in large amount during initial germination, were little or not detected in germinated beans at late stage.
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 大豆発芽時におけるα-マンノシダーゼ, β-マンノシダーゼおよびα-ガラクトシダーゼ活性とそのときの水溶性多糖類について調べた. α-マンノシダーゼ活性は発芽前でも相当量認められ, 発芽によって増加し, そのピークはα-ガラクトシダーゼ活性同様発芽3日日にあった. β-マンノシダーゼ活性は発芽前が最も高く, 発芽によって徐々に減少した. GLCによって, 水溶性多糖類の構成単糖としでアラピノース, キシロース, グルコース, マンノース, ガラクトースを検出した. この構成糖としてのマンノースとガラクトースは, 発芽初期に多量にみられるが発芽後期ではほとんどみられなかった.
言語 ja
書誌情報 ja : 香川大学農学部学術報告
en : Technical bulletin of Faculty of Agriculture, Kagawa University

巻 31, 号 2, p. 119-126, 発行日 1980-03-01
出版者
出版者 香川大学農学部
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0368-5128
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00038339
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
WAID
394
KEID
2549
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 13:05:18.237503
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3