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  1. 香川大学紀要類・刊行物等
  2. 農学部・農学研究科(旧:香川県立農業専門学校・香川県立農科大学)
  3. 香川大学農学部学術報告
  4. 第33巻 第1号 (1981年10月)

製造条件が和三盆糖の一般成分に及ぼす影響

https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/3186
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/3186
7356792f-c808-41b3-a08a-1eb7898e71eb
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00038339_33_1_59.pdf AN00038339_33_1_59.pdf (236.0 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-03-27
タイトル
タイトル 製造条件が和三盆糖の一般成分に及ぼす影響
言語 ja
タイトル
タイトル Effects of refining conditions on chemical compositions of Wasanbon-to sugar
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 松井, 年行

× 松井, 年行

ja 松井, 年行

ja-Kana マツイ, トシユキ

en Matsui, Toshiyuki

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Color intensity and chemical compositions such as reducing sugar, free amino acid, titratable acidity, and 3-deoxyglucosone (3DG) were determined in Wasanbon-to produced in model systems by mixing with centrifuging granulated cane sugar and Wasanbon-to molasses. The data obtained were analyzed statistically by the three way classification method for the purpose of finding whether the changes in the qualities of Wasanbon-to were significantly affected by such factors as centrifugation time (A), moisture of Shiroshita-to (Pre-refined sugar) (B), and number of centrifugal rotations (C). The effect of moisture of Shiroshita-to (B) showed significantly different at 1% level on all the chemical compositions examined in this report. There were no significant differences among color intensities of Wasanbon-to after processed by different refining processes.
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 和三盆糖を遠心分蜜精製法で調整後, 色度, 一般成分一還元糖, 遊離アミノ酸, 酸度と3-デオキシグルコソンを定量した. 得られたデーターを遠心分離時間(A), 白下糖水分含量(B)と回転数(C)などの因子の影響を見るために, 3元配置法で分散分析した. 白下糖の水分では, この報告のすべての一般成分で1%水準で有意差を示した. 和三盆糖の色度は有意差がなかった.
言語 ja
書誌情報 ja : 香川大学農学部学術報告
en : Technical bulletin of Faculty of Agriculture, Kagawa University

巻 33, 号 1, p. 59-63, 発行日 1981-10-01
出版者
出版者 香川大学農学部
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0368-5128
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00038339
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
WAID
1407
KEID
2585
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Ver.1 2023-05-15 12:23:28.450728
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