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  1. 香川大学紀要類・刊行物等
  2. 農学部・農学研究科(旧:香川県立農業専門学校・香川県立農科大学)
  3. 香川大学農学部学術報告
  4. 第57巻 (通巻第110号) 2005年2月

イムノアフィニティーカラム-HPLC法による国内市販コーヒー,ワイン,ぶどうジュースおよびビール中のオクラトキシンAの測定

https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/3509
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/3509
cf11bb17-edd2-4028-8517-3420c23b3aae
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00038339_57_35.pdf AN00038339_57_35.pdf (14.9 MB)
AN00038339_059_L103.pdf 訂正 / Erratum (778.0 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2012-03-27
タイトル
タイトル イムノアフィニティーカラム-HPLC法による国内市販コーヒー,ワイン,ぶどうジュースおよびビール中のオクラトキシンAの測定
言語 ja
タイトル
タイトル DETERMINATION OF OCHRATOXIN A IN COMMERCIAL COFFEE, WINE, GRAPE JUICE, AND BEER IN JAPAN
言語 en
タイトル
タイトル イムノアフィニティー カラム - HPLCホウ ニヨル コクナイ シハン コーヒー ワイン ブドウ ジュース オヨビ ビール チュウ ノ オクラトキシン A ノ ソクテイ
言語 ja-Kana
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 川村, 理

× 川村, 理

ja 川村, 理

ja-Kana カワムラ, オサム

en Kawamura, Osamu

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Ochratoxin A (OTA) is a potent renal carcinogen, which is produced several species of Aspergillus and Penicillum. OTA was widely contaminated to various foods and feeds. Sera and tissues of livestock and human were polluted by this mycotoxin. In this study, the methods of immunoaffinity column (IAC)-linked HPLC was established for determination of OTA in commercial coffee, wine, grape-juice and beer collected in Japan. Nine out of 10 canned coffee samples (90%) samples were positive (detection limit was 3 pg/mL). All of 12 instant coffee samples (100%) were positive, but all of 10 regular coffee samples were negative (detection limit was 60 pg/g). The averages of OTA in canned and instant coffee were 28pg/ml and 1,225 pg/g, respectively. 18 out of 44 red wine (46%) was positive (detection limit was 3 pg/mL). The average was 46 pg/mL. 6 out to 20 (30%) red wine samples made in Japna were contaminated with OTA 4 pg/mL in the average. All of 5 red wine samples made in Italy and 7 red wines in France were polluted with OTA 47 and 77 pg/mL in the average, respectively. While, OTA were not detected in any of 12 red wine made in USA, Australia, Chile and the Republic of South Africa. One out of 5 white wine (20%), 3 out of 5 rose wine (60%) and 2 out of 12 grape juice (17%) samples were positive. The averages were 6, 24 and 6 pg/ml, respectively. 13 out of 20 beer samples (65%) were contaminated with OTA 11 pg/mL in the average.
言語 en
書誌情報 ja : 香川大学農学部学術報告
en : Technical bulletin of Faculty of Agriculture, Kagawa University

巻 57, p. 35-41, 発行日 2005-02-15
出版者
出版者 香川大学農学部
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0368-5128
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00038339
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 ochratoxin A
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 immunoaffinity column
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 coffee
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 wine
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 grape-juice
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 beer
WAID
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KEID
1325
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