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D‐プシコースの食後血糖値上昇抑制作用は加熱調理によって阻害される
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/3578
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/35786dc2b7a2-8814-4764-a255-16669acb31b8
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||
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公開日 | 2012-10-12 | |||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||
タイトル | D‐プシコースの食後血糖値上昇抑制作用は加熱調理によって阻害される | |||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||
タイトル | Cooking abolishes the inhibitory effects of D‐psicose on glycemic responses | |||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||
アクセス権 | ||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||||
著者 |
松尾, 達博
× 松尾, 達博
× 路, 暢
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抄録 | ||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||
内容記述 | The rare sugar D‐psicose has inhibitory effects on postprandial glycemic responses. On the other hand, D‐psicose is a reduced sugars which results from an amino‐carbonyl reaction caused by heating with food proteins. We examined whether or not the inhibitory effects of D‐psicose on the postprandial glycemic responses were obstructed by high temperature cooking. Ten healthy males were fed two kinds of cakes and coffees as experiment meals. Their plasma glucose and insulin concentrations before and after meal were measured. The experimental meals were cake with D‐psicose and coffee with sucrose (A), and cake with sucrose and coffee with D‐psicose (B). The nutrient composition of experimental meals (A) and (B) were the same. The plasma glucose and insulin levels were lower after intake of experiment meal (B) than experiment meal (A). These results suggest that high temperature cooking abolished the inhibitory effects of D‐psicose on the postprandial glycemic responses as a result of amino‐carbonyl reaction between D‐psicose and food proteins. | |||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 香川大学農学部学術報告 en : Technical bulletin of Faculty of Agriculture, Kagawa University 巻 64, 号 117, p. 31-34, 発行日 2012-02-22 |
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出版者 | ||||||||||||||||
出版者 | 香川大学農学部 | |||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||
収録物識別子 | 0368-5128 | |||||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||
収録物識別子 | AN00038339 | |||||||||||||||
論文ID(NAID) | ||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||
識別子タイプ | NAID | |||||||||||||||
関連識別子 | 120007012823 | |||||||||||||||
関連サイト | ||||||||||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||||
識別子タイプ | URI | |||||||||||||||
関連識別子 | https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010831228 | |||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | D‐psicose | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | inhibitory effect on glycemic response | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | high temperature cooking | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | amino‐carbonyl reaction | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | healthy subjects | |||||||||||||||
WAID | ||||||||||||||||
1455 | ||||||||||||||||
KEID | ||||||||||||||||
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