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  1. 香川大学紀要類・刊行物等
  2. 農学部・農学研究科(旧:香川県立農業専門学校・香川県立農科大学)
  3. 香川大学農学部学術報告
  4. 第69巻 (通巻第122号) 2017年2月

洋菓子店のパティシエを対象にしたイチゴ果実に関するアンケート調査

https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/3605
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/3605
926fa8be-6a2c-4f93-955b-2574aa6c729e
名前 / ファイル ライセンス アクション
AN00038339_069_L001.pdf AN00038339_069_L001 (483.9 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2019-03-08
タイトル
タイトル 洋菓子店のパティシエを対象にしたイチゴ果実に関するアンケート調査
言語 ja
タイトル
タイトル Questionnaire survey about strawberry fruits for patisseries in pastry shops
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 柳, 智博

× 柳, 智博

ja 柳, 智博

ja-Kana ヤナギ, トモヒロ

en Yanagi, Tomohiro

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In Japan, cakes which are decorated with strawberry fruits are popular for consumers. Then, many strawberry fruits are utilized by pastry shops in a year around. Hence, to make clear characteristics of strawberry fruit quality which were preferred by patisseries in pastry shops, the questionnaire survey of strawberry fruit was conducted to 32 patisseries in pastry shops. The questions were about sweetness, acidity, hardness, size, aroma, color, taste, cultivar, price and needs. From the results of the present survey, it made clear that many patisseries seemed to be satisfied with the sweetness, acidity, and hardness but not aroma. In addition, many patisseries thought that the strawberry fruits were necessary to conduct the management of pastry shop.
言語 en
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 日本では,イチゴの果実を利用したケーキは消費者に対して人気が高い.そのため,洋菓子店は,年間を通して多くのイチゴ果実を利用している.そこで,菓子店のパティシエによって好まれるイチゴ果実における品質の特徴を明らかにするため,32の洋菓子店のパティシエに対してイチゴ果実に関するアンケート調査を行った.質問は,甘味,酸味,硬さ,大きさ,香り,色,味,品種,価格とニーズについてだった.今回調査の結果から,多くのパティシエは甘さ,酸味,硬さについては現状で満足しているものの,香りについては満足していないように思われた.また,多くのパティシエはイチゴの果実が洋菓子店の経営にとって必要であると考えていた.
言語 ja
書誌情報 ja : 香川大学農学部学術報告
en : Technical bulletin of Faculty of Agriculture, Kagawa University

巻 69, 号 122, p. 1-9, 発行日 2017-02-28
出版者
出版者 香川大学農学部
言語 ja
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0368-5128
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00038339
論文ID(NAID)
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ NAID
関連識別子 120007012796
関連サイト
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ URI
関連識別子 https://agriknowledge.affrc.go.jp/RN/2010910700
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 アンケート調査
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 イチゴ
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 果実品質
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 パティシエ
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fruit quality
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 patisseries
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 questionnaire survey
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 strawberry
WAID
2896
KEID
28577
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Ver.1 2023-05-15 11:12:39.815092
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