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  1. 学位論文
  2. 博士論文(医学)

Comparison of the prebiotic properties of native chicory and synthetic inulins using swine fecal cultures

https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/151
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/151
1fec4838-2b2a-4703-b20f-d313625c27de
名前 / ファイル ライセンス アクション
Med_A754.pdf 本文 (761.5 kB)
license.icon
Med_A754_abstract.pdf 内容の要旨 (86.0 kB)
Med_A754_result.pdf 審査の結果の要旨 (95.1 kB)
Item type 学位論文 / Thesis or Dissertation(1)
公開日 2020-07-10
タイトル
タイトル Comparison of the prebiotic properties of native chicory and synthetic inulins using swine fecal cultures
言語 en
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_db06
資源タイプ doctoral thesis
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル ブタ糞便を用いた培養試験におけるチコリ由来天然イヌリンと合成イヌリンのプレバイオティクス特性の比較
言語 ja
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 中山, 保典

× 中山, 保典

en Nakayama, Yasunori

ja 中山, 保典

ja-Kana ナカヤマ, ヤスノリ


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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Inulin-type fructans are known to exert different effects on the fermentation profile depending on the average and range of the degree of polymerization (DP). Here, swine fecal cultures were used to investigate the prebiotic properties of native chicory inulin (NIN), extracted from the chicory root, and synthetic inulin (SIN), which has a narrower DP distribution than NIN. Both NIN and SIN showed prebiotic effects, but NIN exhibited a significant decrease in pH and increase in the production of propionate and butyrate compared to SIN. There were also differences in the production of succinate and lactate, the precursors of propionate and butyrate, and the relative abundance of associated genes. Furthermore, NIN induced the growth of certain species of Bifidobacterium and Lactobacillus more strongly than SIN. These results suggest that NIN and SIN exhibit different prebiotic properties due to differences in DP, and that NIN might be more beneficial to host health.
言語 en
学位名
言語 ja
学位名 博士(医学)
学位授与機関
識別子Scheme kakenhi
識別子 16201
言語 ja
機関名 香川大学
言語 en
機関名 Kagawa University
学位授与年月日
学位授与年月日 2020-06-25
学位授与番号
学位授与番号 甲第754号
権利
言語 en
権利情報 Copyright © 2020 Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry.
権利
言語 en
権利情報 Embergo Expiration Date: 2021-07-02
論文ID(NAID)
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ NAID
関連識別子 500001464230
PubMed番号
識別子タイプ PMID
関連識別子 32281519
関連サイト
関連タイプ isVersionOf
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.1080/09168451.2020.1749553
関連サイト
関連タイプ isIdenticalTo
識別子タイプ URI
関連識別子 https://dl.ndl.go.jp/pid/11710761
他の資源との関係
関連名称 This is an electronic version of an article published in Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry [Volume No.84, No.7, pp 1486-1496, year of publication 2020]. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry is available online at: www.tandfonline.com/Article DOI; 10.1080/09168451.2020.1749553. DOI Link: https://doi.org/10.1080/09168451.2020.1749553
著者版フラグ
出版タイプ P
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_fa2ee174bc00049f
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Inulin
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fermentation
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 gut microbiota
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 prebiotics
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 short-chain fatty acids
KEID
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Ver.1 2023-05-15 12:10:50.662253
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