WEKO3
アイテム
Comparison of the prebiotic properties of native chicory and synthetic inulins using swine fecal cultures
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/151
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/1511fec4838-2b2a-4703-b20f-d313625c27de
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
本文 (761.5 kB)
|
||
内容の要旨 (86.0 kB)
|
|
|
審査の結果の要旨 (95.1 kB)
|
|
Item type | 学位論文 / Thesis or Dissertation(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2020-07-10 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Comparison of the prebiotic properties of native chicory and synthetic inulins using swine fecal cultures | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_db06 | |||||
資源タイプ | doctoral thesis | |||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||
その他のタイトル | ブタ糞便を用いた培養試験におけるチコリ由来天然イヌリンと合成イヌリンのプレバイオティクス特性の比較 | |||||
言語 | ja | |||||
アクセス権 | ||||||
アクセス権 | open access | |||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||
著者 |
中山, 保典
× 中山, 保典 |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | Inulin-type fructans are known to exert different effects on the fermentation profile depending on the average and range of the degree of polymerization (DP). Here, swine fecal cultures were used to investigate the prebiotic properties of native chicory inulin (NIN), extracted from the chicory root, and synthetic inulin (SIN), which has a narrower DP distribution than NIN. Both NIN and SIN showed prebiotic effects, but NIN exhibited a significant decrease in pH and increase in the production of propionate and butyrate compared to SIN. There were also differences in the production of succinate and lactate, the precursors of propionate and butyrate, and the relative abundance of associated genes. Furthermore, NIN induced the growth of certain species of Bifidobacterium and Lactobacillus more strongly than SIN. These results suggest that NIN and SIN exhibit different prebiotic properties due to differences in DP, and that NIN might be more beneficial to host health. | |||||
言語 | en | |||||
学位名 | ||||||
言語 | ja | |||||
学位名 | 博士(医学) | |||||
学位授与機関 | ||||||
学位授与機関識別子Scheme | kakenhi | |||||
学位授与機関識別子 | 16201 | |||||
言語 | ja | |||||
学位授与機関名 | 香川大学 | |||||
言語 | en | |||||
学位授与機関名 | Kagawa University | |||||
学位授与年月日 | ||||||
学位授与年月日 | 2020-06-25 | |||||
学位授与番号 | ||||||
学位授与番号 | 甲第754号 | |||||
権利 | ||||||
言語 | en | |||||
権利情報 | Copyright © 2020 Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry. | |||||
権利 | ||||||
言語 | en | |||||
権利情報 | Embergo Expiration Date: 2021-07-02 | |||||
論文ID(NAID) | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | NAID | |||||
関連識別子 | 500001464230 | |||||
PubMed番号 | ||||||
識別子タイプ | PMID | |||||
関連識別子 | 32281519 | |||||
関連サイト | ||||||
関連タイプ | isVersionOf | |||||
識別子タイプ | DOI | |||||
関連識別子 | https://doi.org/10.1080/09168451.2020.1749553 | |||||
関連サイト | ||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||
識別子タイプ | URI | |||||
関連識別子 | https://dl.ndl.go.jp/pid/11710761 | |||||
他の資源との関係 | ||||||
関連名称 | This is an electronic version of an article published in Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry [Volume No.84, No.7, pp 1486-1496, year of publication 2020]. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry is available online at: www.tandfonline.com/Article DOI; 10.1080/09168451.2020.1749553. DOI Link: https://doi.org/10.1080/09168451.2020.1749553 | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | P | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_fa2ee174bc00049f | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Inulin | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | fermentation | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | gut microbiota | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | prebiotics | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | short-chain fatty acids | |||||
KEID | ||||||
値 | 29004 |