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アイテム
Potent inhibitory effects of D-tagatose on the acid production and water-insoluble glucan synthesis of Streptococcus mutans GS5 in the presence of sucrose
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/241
https://kagawa-u.repo.nii.ac.jp/records/2414210acf0-7fe3-4bf1-8796-58bd74ccb23b
| 名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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| Item type | 学位論文 / Thesis or Dissertation(1) | |||||||||||||
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| 公開日 | 2015-03-24 | |||||||||||||
| タイトル | ||||||||||||||
| タイトル | Potent inhibitory effects of D-tagatose on the acid production and water-insoluble glucan synthesis of Streptococcus mutans GS5 in the presence of sucrose | |||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 言語 | ||||||||||||||
| 言語 | eng | |||||||||||||
| 資源タイプ | ||||||||||||||
| 資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_db06 | |||||||||||||
| 資源タイプ | doctoral thesis | |||||||||||||
| アクセス権 | ||||||||||||||
| アクセス権 | open access | |||||||||||||
| アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||
| 著者 |
澤田, 大定
× 澤田, 大定
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| 抄録 | ||||||||||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
| 内容記述 | We examined and compared the inhibitory effects of D-tagatose on the growth, acid production, and water-insoluble glucan synthesis of GS5, a bacterial strain of Streptococcus mutans, with those of xylitol, D-psicose, L-psicose and L-tagatose. GS5 was cultured for 12h in a medium containing 10オ (w/v) of xylitol, D-psicose, L-psicose, D-tagatose or L-tagatose, and the inhibitory effect of GS5 growth was assessed. Each sugar showed different inhibitory effects on GS5. Both D-tagatose and xylitol significantly inhibited the acid production and water-insoluble glucan synthesis of GS5 in the presence of 1オ (w/v) sucrose. However, the inhibitory effect of acid production by D-tagatose was significantly stronger than that of xylitol in presence of sucrose. | |||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 学位名 | ||||||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||||
| 学位名 | 博士(医学) | |||||||||||||
| 学位授与機関 | ||||||||||||||
| 識別子Scheme | kakenhi | |||||||||||||
| 識別子 | 16201 | |||||||||||||
| 言語 | ja | |||||||||||||
| 機関名 | 香川大学 | |||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 機関名 | Kagawa University | |||||||||||||
| 学位授与年月日 | ||||||||||||||
| 学位授与年月日 | 2015-03-24 | |||||||||||||
| 学位授与番号 | ||||||||||||||
| 学位授与番号 | 甲第609号 | |||||||||||||
| 権利 | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 権利情報 | Copyright © 2015 by Okayama University Medical School. | |||||||||||||
| 論文ID(NAID) | ||||||||||||||
| 識別子タイプ | NAID | |||||||||||||
| 関連識別子 | 500000993813 | |||||||||||||
| PubMed番号 | ||||||||||||||
| 識別子タイプ | PMID | |||||||||||||
| 関連識別子 | 25899632 | |||||||||||||
| 関連サイト | ||||||||||||||
| 関連タイプ | isVersionOf | |||||||||||||
| 識別子タイプ | DOI | |||||||||||||
| 関連識別子 | https://doi.org/10.18926/amo/53339 | |||||||||||||
| 関連サイト | ||||||||||||||
| 関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||||||||
| 識別子タイプ | URI | |||||||||||||
| 関連識別子 | https://dl.ndl.go.jp/pid/10224394 | |||||||||||||
| 著者版フラグ | ||||||||||||||
| 出版タイプ | P | |||||||||||||
| 出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_fa2ee174bc00049f | |||||||||||||
| キーワード | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | Streptococcus mutans | |||||||||||||
| キーワード | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | D-tagatose | |||||||||||||
| キーワード | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | xylitol | |||||||||||||
| キーワード | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | acid production | |||||||||||||
| キーワード | ||||||||||||||
| 言語 | en | |||||||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||||||||
| 主題 | water-insoluble glucan | |||||||||||||
| KEID | ||||||||||||||
| 27648 | ||||||||||||||